Steeds gemopper aan tafel wanneer je kindje broccoli op zijn bord ziet? Rianne maakte een hartige taart met broccoli waar iedereen van smult. Voor ons schreef ze een gastblog met dit heerlijke recept.
Kinderen en groente
Kinderen en groente. Dat gaat niet altijd samen. Toch wil je graag als ouder dat je kind wel het één en ander aan groente binnenkrijgt. Wist je dat broccoli een groente is die veel goede voedingsstoffen bevat? Maar ja, kinderen en groente hé? Dat gaat niet altijd samen. Althans hier bij mij thuis niet.
Elke keer als we broccoli aten werd er gemopperd. Nu moet ik ook bekennen dat we gekookte aardappelen met broccoli en een stukje vlees aten, niet een heel bijzonder gerecht. Gewoon een lekkere Hollandse maaltijd. Tot we op een dag hartige taart gingen maken met broccoli. Dat was even wat anders! Maar wat hebben we gesmuld! Jong en oud. Een hartige taart kun je ook gerust een dag van tevoren klaar maken. Het recept is makkelijk en snel te bereiden. Wat ook fijn is aan een hartige taart, dat je het elke keer wat anders kan maken. In dit recept deden we er spekjes doorheen, maar vervang de spekjes gerust door gehakt of ham. Ook lekker!
Hartige taart met broccoli
Wat heb je nodig voor een goed gevulde hartige taart met broccoli
- 6 Plakjes bladerdeeg voor hartige taart (of kant-en-klaar bladerdeeg)
- 150 gram broccoli
- 1 Prei
- 125 gram spekreepjes
- 1 Rode paprika
- 1 Rode ui
- 4/5 Eieren
- 200 ml crème fraîche (kookroom kan ook)
- 100 gram geraspte kaas
- Eventueel zout/peper naar smaak
- Ingevette springvorm
- Oven
Bereidingswijze:
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze kort voor. Ongeveer 5 minuten.
- Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht).
- Bak de spekreepjes op hoog vuur. Voeg daarna de ui toe en bak de spekreepjes en ui samen. Zijn de spekreepjes krokant en is de ui glazig zacht, dan kan het vuur uit. Laat het uitlekken of verwijder het overtollige vet.
- Doe de broccoli, prei, paprika, ui en spekjes in een kom en schep het goed om.
- Bekleed de bodem en de rand van een springvorm met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
- Doe het broccoli-mengsel in de taartvorm.
- Klop in een kom de eieren los, voeg de crème fraîche en eventueel zout/peper toe. Voeg als laatste de helft van de geraspte kaas toe, roer even goed door.
- Schenk het eimengsel over de groente.
- Strooi de overige geraspte kaas over de taart.
- Zet de taart in de oven.
Bak de hartige taart in ongeveer 25 minuten gaar. Wanneer de taart een mooie goudbruine korst heeft dan kun je de taart eruit halen.
Eetsmakelijk! We horen graag wat je ervan vindt.
Rianne is getrouwd, moeder en leerkracht in het basisonderwijs. Ze is gek op boeken én chocolade (goede combi trouwens) en gastblogger bij Thuisleven.
Mjam, hij lijkt me lekker hartig! En de ingrediënten zijn ook goed te doen. Dit is een recept waar ik wel wat mee kan.
Oohh dat ziet er echt lekker uit zeg. Goede tip!
ziet er goed uit, lekker en gezond, hier zijn hartige taarten ook altijd wel een succes bij de kinderen.
Dat ziet er lekker uit zeg! Mijn meisje heeft moeite om groente te eten dus ik ga je recept zeker onthouden.
Fijn zo’n makkelijk recept dat met redelijk simpele ingrediënten snel op tafel staat!
wij eten ook wel eens hartige taart, dan kunnen we zo mooi alle restjes groenten verwerken in de taart
Hij ziet er heel lekker uit, maar het klinkt heel apart (ik eet nooit taart met groenten in, vandaar).
Wow, wat ziet dat er lekker uit, ga ik zeker maken.
Dat wordt samen met mijn kleinkinderen smullen geblazen.