Bienenstich is een traditionele Duitse cake en is echt een klassieker uit de Duitse keuken. Aangezien mijn vorige recept van de buurvrouw goed was gelukt, kwam ze met nóg meer recepten aan. Ook deze Bienenstich is heel eenvoudig te maken én super lekker!
Duitse lekkernijen
Ik ben dol op makkelijke, snelle recepten én bakken. Mijn Schneller Kirschkuchen was super goed gelukt en dus kwam de buurvrouw bij mij aan de deur om nog een paar snelle en lekkere recepten te geven. Deze keer heb ik een Bienenstich gemaakt en was benieuwd of deze zelfgemaakte net zo lekker was als die van de bakker.
Ingrediënten
- 3 Eieren
- 125 Gram suiker
- 125 Gram meel
- Half pakje bakpoeder (ongeveer 7 gram)
- 100 Gram geschaafde amandelen
- 500 ml Slagroom
- Zakje Paradiescrème vanille smaak (Dr. Oetker)
Ik heb geen idee of je Paradiescrème in Nederland kan kopen, maar je kan dit eventueel ook maken met bijvoorbeeld van vanillesuiker. Paradiescrème is een poeder waar ze desserts zoals vla van maken.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175° (boven- en onderwarmte).
- Mix de eieren met de suiker in een kom.
- Voeg daarna het meel en de bakpoeder toe en mix het met de mixer.
- Nu kan alles in het bakblik. Zelf heb ik een rechthoekige gebruikt, maar een ronde springvorm is natuurlijk ook prima.
- Strooi er geschaafde amandelen over. Ik heb de amandelen niet afgewogen, maar gewoon verdeeld totdat ik vond dat het genoeg was.
- Zet het bakblik 15 minuten in de oven.
Zodra de Bienenstich is afgekoeld snijd je hem horizontaal doormidden en kun je de vulling gaan maken.
De vulling
Voor de vulling mix je de slagroom en Paradiescrème tot een dik beslag en verdeel je dit over de bodem van de Bienenstich.
Als alles is verdeeld leg je de bovenkant erop. Ik heb hem nog even een half uurtje in de koelkast gezet om het op te laten stijven. Wil je een stukje eten is hij wel het lekkerst op kamertemperatuur.
Variatie
Je kan voor de vulling van de Bienenstich ook fruit toevoegen zoals bijvoorbeeld kersen (blik vlaaifruit). Ik heb er ook nog een beetje poedersuiker over gestrooid en dat is erg lekker.
Een perfecte Bienenstich
Natuurlijk heb ik ook twee stukken bij de buren gebracht om ze het te laten proeven. Toen ze een hap nam, sloot ze haar ogen en zei: ”Perfect”. Hij is erg lekker, maar ook best machtig. Dit snelle en makkelijke recept moet je echt proberen, je weet niet wat je proeft!
Heb jij hem ook gemaakt? Laat me vooral weten wat je ervan vind!
Maak ook eens een heerlijke Apfelschnitten of deze overheerlijke speculaasballetjes. Ben je op een koolhydraatarm of keto dieet? Dan zijn deze Bossche bollen echt iets voor jou!
De Bienenstich was heerlijk!! Ik zou het recept op een paar punten veranderen: gebruik 1 zakje bakpoeder en zet de cake 25 minuten in de oven. En ik heb inderdaad net zoals jij de amandelen lichtjes over het beslag gestrooid, want 100 gram vind ik persoonlijk te veel. Na het amandelschaafsel heb ik nog wat suiker eroverheen gestrooid (1 theelepel). Nogmaals het resultaat was heerlijk, bedankt voor het delen!!