Eieren uitblazen is helemaal niet moeilijk, maar je hebt er wel een beetje kracht voor nodig. Zijn de eieren eenmaal uitgeblazen dan kun je ze gaan versieren en nog jarenlang van genieten.
Eieren uitblazen
Eieren uitblazen is niet heel moeilijk, maar als ik er een paar heb gedaan word ik er wel een beetje duizelig van, want je moet best hard blazen. Uitgeblazen eieren zijn jarenlang houdbaar en kunnen niet bederven.
Ook leuk om te maken: Paashangers van eierdozen
Gaatje prikken
Prik een klein gaatje in het ei. Dit kun je doen met een eierprikker of een punaise. Zet de punaise rechtop in het ei en draai voorzichtig totdat er een gaatje ontstaat en doe dit ook aan de onderkant.
Om er zeker van te zijn dat je ei niet breekt als je de gaten prikt kun je er een pleister opplakken en op die plek prik je met de punaise.
Blazen
Nu je er twee gaatjes in hebt geprikt kun je gaan beginnen met blazen. Let op, want er is wel wat kracht voor nodig, maar uiteindelijk komt het eigeel eruit. Het is natuurlijk zonde om de inhoud van het ei weg te gooien dus maak er dan een lekkere aardappelpannenkoek van!
Schoonmaken
Vul een bak (of de gootsteen) met water en leg hier de eieren in. Als de eieren vol zitten met water, blaas je het er weer uit en laat je de eieren goed uitlekken. Hiervoor kun je ze het beste in de lege eierdozen leggen.
Versieren
Nu de eieren uitgeblazen en schoon zijn kun je gaan beginnen met versieren. Je kunt ze beschilderen of beplakken met bijvoorbeeld servetjes en mod podge zoals we hebben gedaan met deze zwart wit paaseieren voor in onze paastak.
Wat hangt er allemaal in jouw paastak?
Dat deed mijn moeder vroeger en dan versierden we ze inderdaad. Ik blaas ze tegenwoordig niet uit maar kook ze en versier ze. Dan moeten ze wel kapot en snel gegeten worden dus uitblazen is eigenlijk handiger:)
Handige uitleg. Kan ik zeker iets mee