internetabonnement, huishoudens

Welk internetabonnement past bij jouw gezin

Zonder internet thuis voelt het een beetje alsof je in de steentijd leeft. Weinig huishoudens doen het nog maar zonder, want het is een soort primaire levensbehoefte geworden. Maar huishoudens en hun internetbehoeften kunnen ook veranderen over tijd. Dus of je nu voor het eerst een eigen woning gaat betrekken of een al een tijdje hetzelfde internetabonnement hebt, het kan geen kwaad om goed te overwegen wat je nu precies verwacht van je internetverbinding en daar je abonnement op uit te zoeken. Maar welk internetabonnement past bij jouw gezin? Dat proberen we te verkennen in dit artikel. Weet je wat je nodig hebt? Dan kun je online internet providers vergelijken om een passend abonnement voor jouw huishouden te vinden.

Klein huishouden, licht internetgebruik

Hoe groot is jouw huishouden? Is het alleen jij met een jong kind? Of woon je ook samen met een partner? Een klein huishouden dat niets zwaarder doet met de internetverbinding dan samen een beetje streamen kan prima af met een klein, goedkoop internetabonnement. Daarbij dient wel de kanttekening gemaakt te worden dat het verzwaren van je internetgebruik wel al snel ervoor kan zorgen dat je tegen de grenzen van je internetverbinding aanloopt, wat frustrerend kan zijn. Daarom is het belangrijk om te overwegen over je behoeften de komende tijd gelijk gaan blijven voordat je een abonnement afsluit.

internetabonnement

Meerdere fervente streamers in huis

De zaken veranderen al wanneer er meerdere mensen in huis tegelijkertijd iets anders willen kunnen streamen. Dan belast je je internetverbinding immers dubbel, en hoewel streamen niet de zwaarste belasting is die er bestaat, moet je zeker ook niet onderschatten hoeveel data er in korte tijd voor binnengehaald moet worden. Voor iedere gebruiker is het verstandig om 20 Mbps extra op de downloadsnelheid te doen, met als basis de wetenschap dat je in je eentje aan 25 à 30 Mbps voldoende kunt hebben als lichte internetgebruiker. Als er ook nog een kind bijkomt dat zelfstandig wil streamen terwijl jij en je partner iets anders kijken, dan kan het verstandig zijn om de overstap te maken naar kabelinternet of zelfs glasvezelinternet. Zeker ook omdat je al snel tegen de limieten van DSL-internet gaat aanlopen.

huishoudens

Thuiswerken en online gamen

Speciale aandacht vereist het als er iemand in het gezin aan online gamen wil doen. Veel spellen vragen namelijk heel veel van de internetverbinding. Niet alleen moet er snel veel data binnengehaald worden, je eigen acties moeten ook snel verstuurd woorden om een soepele gameplay te ervaren. Dan kom je uit bij een verbinding met een hoge uploadsnelheid. Dat kan bij kabelinternet als je een ruim abonnement neemt, maar alleen bij glasvezelinternet is deze snelheid net zo hoog als ze de downloadsnelheid en heb je een lage ‘ping’. Is er iemand in het gezin die regelmatig thuiswerkt en daarvoor gebruik moet maken van clouddiensten en eventueel ook videobelgesprekken? Ook dan is een hoge uploadsnelheid én een hoge downloadsnelheid zeer wenselijk.

Besteed dus wat aandacht aan het overwegen van je internetabonnement. Zo kun je voorkomen dat je een kat in de zak koopt en minimaal een jaar vastzit aan een abonnement dat niet voldoende mogelijkheden biedt en daardoor frustraties oplevert, of te veel betaalt voor een veel te ruim internetabonnement. Het internet thuis is immers een belangrijke voorziening die jouw gezin optimaal moet dienen, maar tegelijkertijd wil je in deze dure tijden ook niet meer kwijt zijn dan strikt noodzakelijk is.

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.