Ik ben echt een zoetekauw en één van mijn favoriete taarten is de Monchoutaart. Elk jaar op mijn verjaardag maak ik deze taart en stiekem kan ik hem best alleen op 😉 . Hier het recept; snel, simpel & super lekker!
Monchoutaart, mijn favoriet
Drie dagen van te voren begin ik met het maken van de monchoutaart en op de dag van mijn verjaardag is hij klaar.
Op de eerste dag begin met de bodem. De tweede dag maak ik de vulling en op dag drie de topping.
Ingrediënten
- Eén rol tarwe biscuit
- 150 Gram witte basterd suiker
- 150 Gram margarine
- 0,5 Liter slagroom
- Eén pakje monchou
- Kersenvlaai vulling
Werkwijze
Ik gebruik hiervoor best een grote springvorm, want anders wordt de koekjesbodem zo dik en dat vind ik persoonlijk niet zo lekker en de taart is erg machtig.
- Rol de biscuits fijn. Ik leg alle biscuits in een theedoek en sla met de ‘hamer’ op de biscuits totdat alles is verkruimeld.
- Boter smelten en al de biscuits met de boter door elkaar roeren.
- Daarna verdeel je alles op de bodem van de springvorm. Ik laat het opstijven in de koelkast tot de volgende dag.
Dag 2
- De volgende dag klop ik de slagroom zonder suiker stijf. Ik heb hier een heel handig apparaat voor en zo gaat het kloppen heel erg snel.
- In een andere bak prak ik de monchou fijn en daarna voeg ik de basterdsuiker toe.
- Voeg dit bij de slagroom en roer dit voorzichtig door elkaar.
- Verdeel dit over de koekjes bodem en laat dit circa 3 uur opstijven in de koelkast. Ik laat dit ook een nacht in de koelkast, zodat ik zeker weet dat het stijf is anders heb je kans dat het inzakt.
- Wat er nog is achter gebleven lepel ik lekker uit, hmmm.
De kers op de taart
De volgende dag haal ik het uit de koelkast en verdeel de kersenvlaai vulling over de taart.
Monchoutaart versieren
Ik versier de taart met leuke prikkertjes. Deze kreeg ik vroeger op mijn taart en zijn dus al 34 jaar oud. Mijn moeder heeft ze nog altijd bewaard en nu gebruik ik ze nog steeds op mijn verjaardagstaart (jeugdsentiment).
Smullen maar! Een monchoutaart maken is niet moeilijk en echt super lekker.
Maak jij weleens taarten? Welke taart vind jij het lekkerste?
Dat is ook echt een goeie taart!! Lekker! Ik krijg er helemaal zin in om hem zelf te maken 🙂
Hmmm heerlijk!
Eindelijk een taart die wij ook mogen, dank je wel voor het delen van dit recept! Heb je een gezellige verjaardag gehad? Groetjes
Ja, heel gezellig en ben heerlijk verwend!
Ja ik maak iedere verjaardag zelf taarten. De kitkat taart is hier een groot succes. Maar ook de appel taart gaat er altijd snel doorheen. En ik heb ook nog een hele lekkere taart… die moet je zeker een keertje komen proeven 😉
Dat ziet er heerlijk uit!
Mmh lekker! Ik hou ook erg van monchoutaart. Het liefst die van mijn moeder, haha. Leuk, die prikkertjes met een verhaal 🙂
Ik maak wel eens Sachertorte van dr. Oetker.
Mmmm monchou is ook echt mijn favoriet! Een heerlijke variatie is om de biscuits te vervangen door bastogne koekjes… Jummie!
Ik vind met bastonge juist minder lekker…
Wow, dat ziet er goed uit. Lijkt mij een heel lekkere taart. Eerlijk gezegd ben ik geen bakprinses en het beste wat ik heb kunnen maken is … een cake (kuch). De soesjes vorig jaar voor het kerstdiner met chocolade saus en sprinkels waren ook al niet zo heel goed gelukt (iets met een stofzuiger en maanden later nog die sprinkels in huis vinden). Maar nogmaals, looking good!
De lekkerste taart EVER en hier ook al sinds jongs af aan vaste kost! Een paar tips: varieer in bodem. Mariabisquits zijn lekker maar probeer ook eens pepernoten te vermalen of bastogne koeken!. Je zult merken dat hoe dan ook de bodem erg kruimelt als je de taart gaat snijden. Maak de taart eens in losse glaasjes ipv in een taartvorm. Ideaal want je hebt geen geknoei