Zaterdag vind ik echt zo’n dag om koekjes of iets anders lekkers te bakken. Ik houd van een snel en simpel recept en vond dit op de site van Cookies and Carrot Sticks. Ik heb er wel een extra ingrediënt aan toegevoegd en ze waren binnen no-time klaar.
Koekjes bakken
Het was een regenachtige zaterdag en dan vinden we het leuk om iets lekkers te bakken en er uiteraard van te smullen. Op de site van Cookies and Carrot Sticks staan allemaal heerlijke recepten (zeker eens een kijkje nemen) en daarbij probeert Nicole toegevoegde suikers zoveel mogelijk te vermijden. Van brood tot koolhydraatarme recepten vind je allemaal op haar site.
Wij wilden graag koekjes bakken en we kozen het recept van Vanillepuddingkoekjes. We hebben het niet exact zo gemaakt als het originele recept en hebben de lichtbruine suiker vervangen door bruine basterd suiker en als extraatje hebben we er kaneel bijgevoegd.
Recept benodigdheden
- 250 Gram bloem
- 5 Zakjes vanillesuiker (à 8 gram)
- 50 Gram bruine basterdsuiker
- 200 Gram zachte boter (ongezouten)
- 100 Gram poedersuiker
- Naar smaak kaneelpoeder (wij gebruikten ongeveer 5 gram)
Het deeg maken
De oven hebben we voorverwarmd op 160 graden. De bloem, vanille-, basterdsuiker, boter en kaneel in een kom. Met de hand hebben we dit zachte deeg gekneed.
Strooi wat bloem op het aanrecht of plank en verdeel het deeg in vier stukken.
Maak van elk deel een rol en snijd er plakjes van.
Rol van elk plakje een balletje en leg dit op de bakplaat.
De koekjes hoeven maar 12 minuutjes in de oven en dat gaat lekker snel. Gelukkig hoeft Sten niet zo heel lang te wachten totdat ze klaar zijn.
De suiker
De poedersuiker, vanille en nog wat extra kaneel hebben we in een schaal gedaan. Met 2 vorken pak je voorzichtig een warm koekje en rol je door de suiker.
Om de koekjes met de vorken te pakken vind ik niet handig en duurt ook best lang. De koekjes zijn heel zacht en vallen zo uitelkaar. Ik heb een zeef gepakt en de suiker over de koekjes gestrooid.
Even af laten koelen en serveren op een schaal. Het overtollige suiker heb ik er een beetje afgeschud.
De koekjes zijn heerlijk luchtig en bros. Ons koekjesmonster Sten vind ze heel erg vies en heeft het uitgespuugd! Geeft niks, want dan hebben wij alleen maar meer 😉 en wij vinden ze heerlijk!
Ze lijken wel een beetje op pepernoten, maar zo smaken ze niet.
Bak jij vaak koekjes en wat vind je van koekjes met kaneel?
Lees ook:
Oeh die zien er goed uit! Bak zelf ook altijd graag koekjes.
Ze zien er zo lekker uit… bak zelf vaak met me kind maar wel van die kant en klaar deeg, dus deze tips komen zeker van pas, dank je wel….
Zien er lekker uit! Goed gelukt!
Vroeger maakte ik vaak koekjes met de kinderen. Nu ze wat ouder zijn zelden meer. Wat heb je een geweldige standaard om de koekjes te presenteren zeg!
Wij bakken graag koekjes, deze zien er ook erg lekker uit
Wat zien die koekjes er goed uit zeg! En best eenvoudig om te maken nog!
Laat ik binnenkort dit recept eens proberen, koekjes bakken met mijn kleine meid staat al eeuwen op mijn lijstje maar op de een of andere manier komt het er niet van…
vind foto’s bij de uitvoer van recept ook altijd fijn, als voorbeeld zeg maar! dus dankjewel!
Ik heb eigenlijk nog nooit koekjes gebakken met de kinderen. Moet ik dus vlug eens doen. Wij doen het wel zonder kaneel dan want ik ben daar niet gek op.
ik maak ze eigenlijk nooit zelf, maar wellicht wanneer je kinderen hebt dat je eerder gaat bakken samen?
Ja, dat klopt wel met kinderen ga je wel eerder iets bakken (ik althans dan wel).
Wat een heerlijke variant heb je gemaakt! Leuk dat je een recept hebt geprobeerd en geheel je eigen draai aan hebt gegeven. Dat maakt bakken nou ook zo leuk. Dit klinkt in ieder geval errug lekker, dat gaat ik ook eens maken!
HEEL LEKKER! Ik houd zooo van koekjes. Je plate is ook superleuk! Maakt de foto mooi weer af.
Ik lust heel graag kaneel en het is er ook de tijd van het jaar voor, dus yes please!