Ze lijken op borrelnootjes, maar zijn een stuk gezonder en eigenlijk ook veel lekkerder. Deze snack maak je heel eenvoudig zelf in de oven van kikkererwten.
Kikkererwten
Kikkererwten bevatten heel veel gezonde voedingsstoffen en zijn een bron van koolhydraten. Ze zijn een uitstekende vleesvervanger en goed voor het spijsverteringskanaal, door de grote hoeveelheid voedingsvezels. De antioxidanten in deze erwten zijn goed voor het bloedvatenstelsel en dus voor het hart.
De kikkererwt is een veelzijdige peulvrucht en ideaal om er verschillende gerechten mee te maken en ik maakte van deze peulvruchten een lekkere snack voor bij de buis.
Borrelnootjes
Wil je graag iets knabbelen tijdens een avondje Netflix? Deze kikkererwten snack lijken net borrelnootjes. Het is wel verstandig om op tijd te beginnen, want ze moeten wel een tijdje in de oven.
Ingrediënten
- Kikkererwten in blik
- Olijfolie
- Knoflook
- Zout
- Paprikapoeder
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de erwten uitlekken.
Doe de kikkererwten in een bak en voeg er een scheutje olijfolie bij.
Voor de smaak heb ik er knoflook-, paprikapoeder en een beetje zout toegevoegd en goed door elkaar gehusseld.
Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en verdeel de erwten in een ovenschaal of bakblik.
In de oven
Plaats de ovenschaal in de oven en hussel na 30 minuten de erwten even door elkaar (met een houten spatel).
Na deze 30 minuten gaan de erwten nog 15 minuutjes in de oven. Nu zien ze er lekker bruin en krokant uit.
Snack
Laat ze goed afkoelen en bewaar ze daarna in een afgesloten bakje of peuzel ze direct op bij je favoriete film.
Lees ook: