Ik heb weer een heerlijk Duits recept voor je met appels. Deze keer een Apfelschnitten en ook deze is om je vingers bij af te likken!
Apfelschnitten bakken
Na de Bienenstich en de kersencake heb ik nu een Apfelschnitten gebakken. Weer heel eenvoudig om te maken en erg lekker. Wanneer de Duitsers een Kuchen bakken, bakken ze deze bijna altijd in een groot rechthoekig bakblik. Geen idee waarom, misschien om het zo makkelijker in stukken te verdelen?
Ingrediënten
- 200 Gram boter
- 250 Gram suiker
- Zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- Drie eieren
- 150 Gram meel
- 100 Gram Stärkemehl*
- Theelepel bakpoeder
- Kaneel
- +/- 750 Gram appels
*Deze kocht ik bij Lidl in Duitsland. Je kunt in plaats hiervan ook maïzena gebruiken.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Ik heb ongeveer 500 gram appels gebruikt, maar je kan er natuurlijk ook meer in verwerken.
- Roer de boter met de overige ingrediënten tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag op een ingevette bakplaat.
- Verdeel de appelschijfjes over het beslag en zet de Apfelschnitten 25 minuten in de oven.
- Na het bakken strooi je er kaneel en vanillesuiker over.
Smeuïge appelcake
Het is een heerlijke zachte, smeuïge appelcake. Apfelschnitten is eenvoudig te maken en snel klaar. Het meeste werk zit hem in het schillen van de appels. Hij is niet heel machtig dus je kan er makkelijk een paar stukken van opeten 😉 .
Wil je meer kaneel smaak? Bestrooi dan de appels met kaneel het laat het even intrekken. Je kunt er natuurlijk ook nog andere ingrediënten bijvoegen zoals bijvoorbeeld rozijntjes of een toefje slagroom erop.
Heb jij deze Apfelschnitten ook gemaakt? Laat me weten wat je ervan vind en of je er nog andere ingrediënten aan toegevoegd hebt.